Publicat de: magazincritic | 6 martie 2012

Al treilea Război Mondial?

Cuvânt înainte

Lucrarea de fața reprezintă materializarea unor doleanțe mai vechi ale domnului profesor, Cioabă Ionel, doleanțe de prezentare a unor realități biblice și religioase în contextul denaturării adevărului de persoane dornice de senzațional sau de interpretările eronate ale unor așa-ziși teologi.

          Specializarea dublă, abdolvent al Seminarului Teologic și Facultății de Teologie iar mai apoi al Facultății de Istorie, i-au fost de un real folos în realizarea acestei lucrări. Limbajul utilizat de domnul profesor este unul de specialitate, în aspectele referitoare la problemele religioase dar se remarcă modul cursiv și ușurința exprimări, pe înțelesul cititorului, de la cel mai avizat în domeniu până la tânărul zilelor noastre, preocupat de alte realități.

          Dualismul religios-istoric se dovedește extrem de eficient în studierea tematicii propuse; exemple de acest fel sunt viziunile apocaliptice ale Sființilor Părinți împletite cu explicații contemporane, la zi și de actualitate pentru vizionarii preocupați de tema unui al treilea război mondial sau de  sfârșitul omenirii prevestit de Noul Testament.

          Fără să constituie o prezentare exahustivă a tematicii, lucrarea prof. Cioabă Ionel este un pas pe calea cunoașterii îmbinând specificitatea genului cu generalul gnoseologiei. Stilul clar, eficient informațional face din această lucrare una de actualitate pentru cunoscătorii problematicii propuse.

          Dincolo de materializarea unor cercetări personale de suflet, lucrarea este și interesantă prin maniera în care se oferă răspunsuri clare la profeți biblice interpretate eronat.

          Ținând cont de toate aceste aspecte, consider că publicarea prezentei lucrări este de un real interes, putănd reprezenta un veritabil punct de pornire în vederea aprofundării pe larg a temei pe care această lucrare o dezbate de o manieră concisă și clară.      

 

 

Motru

10. 05. 2011                                                                        Prof. Raț Jana Daniela


Lasă un comentariu

Categorii